Gamen: plezier of verslaving?

Gamen: plezier of verslaving?

Gamen de baas

Je gamet langer dan je eigenlijk wilt. Je neemt je bijvoorbeeld voor om een uurtje te gaan gamen en merkt na afloop dat je de hele avond achter de computer hebt gezeten. Of je wilt op tijd gaan slapen en uiteindelijk lig je toch pas laat in bed. Als je dit soort symptomen herkent, pas dan op: een gameverslaving ligt op de loer.

Meer over Gamen de baas

Waarom gamen?

Je bent vast ooit begonnen met gamen omdat je het gewoon leuk vindt. Er kunnen situaties zijn die jou verleiden om meer te gamen of waarin je meer behoefte hebt om te gamen. Gamen krijgt dan steeds meer een functie. Je gamet om je niet te hoeven vervelen of om even niet na te hoeven denken. Gamen werkt ontspannend, je kan de wereld om je heen korte tijd vergeten.

Meer over Waarom gamen?

Gamen, familie en vriendschap

Online games bieden de mogelijkheid om contact met anderen aan te gaan. Er wordt gechat, er worden Whatsapp-berichten gestuurd, vaak ook over andere zaken dan het spel dat wordt gespeeld. Zo kunnen tijdens het spelen (online) vriendschappen ontstaan met mensen over de hele wereld.

Meer over Gamen, familie en vriendschap

Hoe houd ik gamen leuk?

Als je gamet gaat de tijd snel voorbij. Je hoeft je niet te vervelen; je bent bezig en wordt vermaakt. Waarschijnlijk was het spel spannend, anders was je niet zo lang doorgegaan. Gamen is heerlijk als je je verveelt of op een regenachtige zondagmiddag. Als gamen je enige tijdverdrijf wordt ligt een gameverslaving op de loer.

Meer over Hoe houd ik gamen leuk?