Gamen, familie en vriendschap

Gamen, familie en vriendschap

Online games bieden de mogelijkheid om contact met anderen aan te gaan. Er wordt ook vaak over andere zaken gechat dan over het spel dat wordt gespeeld. Zo kunnen tijdens het spelen (online) vriendschappen ontstaan met mensen over de hele wereld: leeftijd en uiterlijk zijn niet belangrijk. Het is ook een veilige manier van contact als je onzeker bent, omdat je redelijk anoniem kan blijven voor de ander.

Gamen, familie & vriendschap

Online contacten zijn waardevol. Bedenk wel dat de drive om naar buiten te gaan en je eigen vrienden in real-life te ontmoeten, een stuk minder kan worden. Door het gamen is er soms weinig tijd om af te spreken en kunnen vriendschappen worden verwaarloosd, waardoor je misschien weer meer gaat gamen dan je eigenlijk zou willen. Ook familieleden kunnen soms niet omgaan met minder aandacht en tijd als iemand zich lijkt te verliezen in een game. Uiteraard bepaal je zelf hoeveel vrienden je hebt en hoe je contact met ze onderhoudt. Wel is het goed te bedenken of je die vrienden genoeg ziet en spreekt, zoals je zelf eigenlijk zou willen.

Aan de slag met Gamen, familie en vriendschap >>

Voor- en nadelen

Gamen, hoe lang of hoe kort ook, heeft voordelen en nadelen. Benieuwd of gamen jou iets oplevert? De module helpt je de voor- en nadelen van gamen op een rij te zetten. Zo krijg je inzicht in wat gamen je kost en wat het je oplevert.

Aan de slag met Voor- en nadelen >>