kds

Hoe houd ik gamen leuk?

Hoe houd ik gamen leuk?

Als je gamet gaat de tijd snel voorbij. Je hoeft je niet te vervelen; je bent bezig en wordt vermaakt. Waarschijnlijk was het spel spannend, anders was je niet zo lang doorgegaan. Gamen is heerlijk als je je verveelt of op een regenachtige zondagmiddag. Als gamen je enige tijdverdrijf wordt ligt een gameverslaving echter op de loer.

Aan de slag met Hoe houd ik gamen leuk? >>

Veel activiteiten vragen veel meer energie dan gamen en zijn niet zomaar uit te voeren zonder anderen. De tijd die je speelt kan ten koste gaan van slaap, werk of studie, maar ook ten koste van hobby’s. Het is niet makkelijk om te bedenken hoe je je vrije tijd anders kan inrichten als je minder wilt gamen. Wat kan je thuis doen als de computer uitblijft? Oude hobby’s zijn niet meer zo interessant en ook niet zomaar op te pakken.

Wat zou je willen doen als je niet gamet? Als je minder tijd aan het gamen wilt besteden helpt het als je weet wat je anders graag zou willen doen of leren. Door te kijken naar de dingen die je eerder in je leven leuk vond of belangrijk kan je veel inspiratie opdoen. Was je een sporter of hield je erg van klussen of tekenen? Misschien is het niet meer precies wat je vroeger deed, maar wil je iets wat daar op lijkt.


Wil je de hele zelfhulpmodule vanaf het startpunt volgen omdat je graag op verschillende onderdelen wil werken aan het herkennen en voorkomen van teveel gamen? Dat kan natuurlijk ook: start de zelfhulpmodule. Of lees eerst meer informatie over de zelfhulpmodule.